Upgrade chleba – nejoblíbenější přísady do domácího kváskového chleba
Hledáte inspiraci, čím si trochu „okořenit“ domácí chléb? Přidat můžete úplně cokoliv, co vás napadne. Je ale zapotřebí dodržovat jediné zásadní pravidlo – aby mouka tvořila podstatný podíl vašeho výtvoru. Jen v tom případě by se dalo skutečně hovořit o chlebu.
Jaké jsou nejoblíbenější přísady?
- Škvarky
- Vařené brambory
- Slunečnicová semínka
- Dýňová semínka
- Cibule
Škvarky dají chlebu nejen vůni, ale i dokonalou vláčnost. Slunečnicová a dýňová semínka chléb obohatí z hlediska zdravých tuků a když použijete cibuli, bude chléb nejen voňavý, ale možná i lehce pikantní.
Kromě těchto ingrediencí máme v záloze ještě pár dalších, kterými si můžete obohatit oblíbený chléb
- Drcený len (semínka můžete nadrtit tyčovým mixérem za použití nástavce na mleté ořechy)
- Grünkern – zelená špalda (před vmícháním do těsta je dobré tuto přísadu na několik hodin namočit)
- Vařená zrna rýže, pohanky, jáhel, pšenice (ideálně, když chcete spotřebovat zbytky)
- Vločky (nasypte do těsta až na závěr – vločky těsto krásně zahustí)
- Koření kurkuma
Vyzkoušeli jste do svého domácího pečiva přidat některou z těchto ingrediencí nebo máte jiný tajný recept?
Komentáře k článku
Přidat komentář

Tipy & Triky
Jak dlouho péct chléb a jak by měl správně upečený chléb vypadat?
Prokousali jste se samotnými začátky? Máte za sebou úspěšné přípravy těsta na kváskový chléb anebo chléb z droždí a řešíte, co dál? Podíváme se, jak by měl správně vypadat upečený chléb, čeho si na něm všímat a jak se ujistit, že je opravdu hotový.
Umíte správně kváskovat? Těmto chybám se vyhněte!
Kváskování se stalo velkým trendem minulého roku a trvá dodnes. Chtěli byste zvládnout toto umění, ale zatím jste si netroufli? Zkuste to se speciálními moukami a vyhněte se některým chybám – radí Lukáš Najmajer, mistr pekař kváskových chlebů z lučenecké pekárny společnosti Penam.
Pečení chleba z kvásku versus z droždí – rozdíly a postřehy
Pečení chleba je pro mnohých z nás záhadou, ale jen do okamžiku, než si to zkusíme na vlastní kůži. Jaký je rozdíl mezi kváskovým nebo takzvaným nekváskovým chlebem z hlediska přípravy i z hlediska chemických procesů?

Něco z našeho Instagramu
@mukykvaskovanie
Toto jsou internetové stránky společnosti PENAM, a.s., IČO 46967851, se sídlem na adrese Cejl 504/38, Zábrdovice, 602 00 Brno, zapsané v obchodním rejstříku pod sp. zn. B 4346/KSBR. Společnost PENAM, a.s. je členem koncernu AGROFERT řízeného společností AGROFERT, a.s., IČO 26185610, se sídlem na adrese Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Zatím nebyl přidaný žádný komentář, buďte první.